Een sessie plannen > reik gerust uit voor een vrijblijvende kennismaking (30 min). ellen@changemkrs.be of what’s app 0486 80 12 62! 🚀  

Vragen staat vrij

Maar misschien was iemand je al voor?
Een selectie van veelgestelde vragen, die kan je hieronder terugvinden. Gemakkelijk hé!

In een vrijblijvende kennismaking verhelderen rond welke loopbaanvraag jij wil werken (15 min videobellen). Een VDAB loopbaantraject bestaat uit een 4-5 sessies (in totaal een traject van 7u). In een eerste coaching verhelderen we je startvraag. De verdiepende sessies helpen je op weg om zelf antwoorden/oplossingen te vinden. Ik heb ook ervaringen als outplacement coach en help je ook op weg als je droomt van zelfstandige worden of een eigen bedrijf opzetten.

Ja zeker, ook als zelfstandige kan je beroep doen op het gesubsidieerde systeem. Check de VDAB website om te kijken of je in aanmerking komt. Co-creatieve workshops en klankbordsessies en groeitrajecten op maat kunnen op factuur.

Je kan bij mij ook terecht zonder loopbaancheques. Reik uit en we maken vrijblijvend kennis. Je kan kiezen om zelf te investeren of door in gesprek te gaan met je leidinggevende/HR ontdek je misschien samen een oplossing.

De meeste werkcontexten staan open voor toegewijde medewerkers en bieden de mogelijkheid om zelfgekozen coaching en opleidingen te volgen.

  •  Je bent particulier, ondernemer of je droomt van een eigen zaak, het maakt niet uit, je bent welkom.
  • Ook jongeren die vastlopen of (phd)studenten zijn van harte welkom.
  • Ook huisartsen of andere hulpverleners die willen overleggen, sta ik met plezier te woord.

Zeker. Het principe blijft hetzelfde: jij als persoon hebt een unieke blauwdruk. We werken samen als we allebei een “klik” voelen. Als ik mezelf niet de geschikte persoon vind om je te coachen, dan verwijs ik je graag door.

In principe wel en in sommige gevallen is dit zelfs versterkend. Het hangt dus van jouw situatie, noden en tempo af. Het kan intensief zijn om beide gelijktijdig te combineren. Belangrijk is  om voor jezelf te verhelderen waarrond je wil werken en hoe (in welke frequentie) beide vormen van begeleidingen jou kunnen ondersteunen. Het tempo en de tijd tussen 2 sessies worden altijd in onderling overleg afgestemd.

Hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit zijn beladen termen. Het is belangrijk om de begrippen te verhelderen en te beseffen dat we allemaal mensen zijn met unieke kenmerken, talenten en drijfveren. Ik spreek dus liever over het herkennen van eigenschappen die deel uitmaken van jouw unieke blauwdruk.

Hoogbegaafdheid is niet louter cognitief (IQ). Hoogbegaafdheid is een dynamisch concept waarbij een groot potentieel aan “denken”, “voelen” en “zijn” met elkaar verweven zijn. Het komt bij iedereen anders tot uiting. Het is een hele waaier aan mooie en boeiende zijns-eigenschappen die bij je horen (aangeboren en levenslang) en een grote capaciteit aan (emotionele/cognitieve/creatieve/atletische…) ontwikkelingsmogelijkheden. “Een hoogbegaafde persoon is een snelle en slimme denker die complexe zaken aankan. Autonoom, nieuwsgierig en gedreven van aard. Een sensitief en emotioneel mens, intens levend. Hij of zij schept plezier in creëren”. (Delphi-model Hoogbegaafdheid, uit: M.B.G.M. Kooijman – van Thiel (red.). Hoogbegaafd. Dat zie je zo!)

Talenten zijn ontwikkelbaar en het is niet per se omdat je een brede waaier aan eigenschappen bezit dat ze tot uiting komen. Veel vaker is dit niet het geval. Talenten heb je te coachen en dat is zeker zo met hoogbegaafden. Het kunnen benutten van je potentieel is absoluut noodzakelijk om je goed te voelen. En om je goed te voelen, ben je ook sterk afhankelijk van je omgeving. Door te weten waar je krachten en valkuilen liggen, hoe je je energie en stress kan beheren, kan je beter kiezen/aanpassen hoe jij je werk en leven wil organiseren.

Iemand met hoogsensitiviteit onderscheidt zich door een sterke vaardigheid om externe factoren waar te nemen én ze diepgaand te verwerken. Een hoogsensitief persoon (HSP) is geen overgevoelig persoon.  “Hoogsensitiviteit is de term die wordt gebruikt voor een totaalpakket aan specifieke eigenschappen die we in het gedrag kunnen zien, zoals een sterk rechtvaardigheidsgevoel en groot empathisch vermogen.  Dit is te wijten aan het brein en zenuwstelsel dat méér en diepgaander prikkels verwerkt. Het is een aangeboren eigenschap die voor- als nadelen heeft, afhankelijk van hoe je ermee omgaat en van de omgeving waarin je leeft en werkt”.  (Dr. S. Van De Voorde, Hoogsensitief omgaan met stress. Floreer in een wereld vol prikkels).

Als je dit leest, dan heb je mogelijk al een vermoeden dat er wat dingen spelen of waar je het lastig meehebt en die aandacht vragen.

Het kan helpen om te weten en vooral te accepteren hoe jouw unieke blauwdruk is en hoe dit tot uiting komt in je dagelijkse leven. Een diagnose hoogbegaafdheid kan gesteld worden in gespecialiseerde expertise centra.

De meeste van mijn coachees komen er pas op latere leeftijd achter omdat ze op werkvlak met bepaalde zaken worden geconfronteerd of omdat ze kinderen hebben waar ze rond bezorgd zijn. Ze herkennen zich in bepaalde eigenschappen en gedragspatronen die al heel hun leven een rol spelen. Vaak onbewust. Het is ook niet voor iedereen even belangrijk om een diagnose te hebben. Het scala aan diagnostische testen kan ook juist het omgekeerde effect hebben, de druk om te presteren kan mogelijk de resultaten beïnvloeden. Onderpresteren en bang zijn voor afwijzing is vaak een probleem bij hoogbegaafde/hoogsensitieve mensen. De problemen en vragen die je ervaart zijn er echt, daar heb je sowieso een manier in te vinden om mee te gaan. Het hangt er dus van af.  

Reik gerust uit als je dit voor jezelf wil verhelderen. Vaak geeft dit al opluchting en houvast waar je mee verder kan.

Je hebt veel interesses, je denkt associatief (je maakt makkelijk verbindingen) en je het moeite met kiezen. Je bent enorm nieuwsgierig en leergierig en je past je makkelijk aan. Je gaat “aan” van nieuwe prikkels en hebt een waaier van talenten die je graag inzet ten goede voor je werk en voor anderen. Dit stelt je in staat tot veel mooie dingen en is soms ook vermoeiend (voor jou en voor je omgeving).

Dit komt tot uiting in je dagelijkse leven en ook in je werk/loopbaan. Je voelt je soms een creatieve chaoot en je hebt periodes van over- en onderprikkeling (dit kan ook samengaan). Het kan helpen om voor jezelf meer zicht te krijgen op het “waarom” achter je vele interesses , je niet in staat voelen tot 1 ding kiezen en je grote creatievermogen en leerhonger. In coaching sessies help ik jou een manier te vinden die rust kan brengen in je veelzijdigheid.

Dit is zo gaandeweg gegroeid vanuit mijn werk als existentiële counselor en ondertussen ook als coach. 77% van de hoogbegaafden worden gezien als “jobhoppers” (T. Kieboom). Hoe harder hoogbegaafden gas geven, hoe meer collega’s op de rem gaan staan. Er gaat veel energie en potentieel verloren op de werkvloer. Er is best veel moed nodig om jezelf te herkennen en te accepteren in al je zijn. Een doorsnee loopbaanbegeleiding of studieadvies is voor jou mogelijk niet passend. Iedereen beschikt over een dosis talenten en heeft ook het vertrouwen en skills nodig om ze gepast in te zetten. Dat geeft voldoening en daar zit ook de positieve (maatschappelijke) impact. Je omgeving bepaalt voor een groot stuk hoe je tot ontwikkeling komt en ook je werkomgeving en de kwaliteit van je relaties hebben invloed op je gezond functioneren. De wereld heeft empathische, creatieve en impactgedreven mensen nodig. Daarom heb ik me hierin sinds enkele jaren verder verdiept en heb ik het geluk om dagelijks met boeiende, sterke en gevoelige mensen te mogen werken.

Jij wil gecoacht worden rond je persoonlijke en/of professionele vragen. Tijdens een vrijblijvende kennismaking via (video)bellen (15-30min) verduidelijken waarmee jij zit en hoe je wil geholpen worden. Als er een wederzijdse match is bepalen we samen hoe een traject er kan uitzien.

Je kan bij mij ook terecht met VDAB loopbaancheques.

Een traject van 7u begeleiding aan 90 euro (2 loopbaancheques/ 1 cheque = 45 euro) via het gesubsidieerde systeem. Zie ook: https://www.vdab.be/loopbaancheques 

Stuur een mailtje naar ellen@changemkrs.be voor meer info of om kennis te maken. Ik help je graag verder.

Uiteraard kan je bij mij terecht rond je vragen rond kerntalenten, waardes, welke job beter bij je past.. Ik zie je als een individu die zelf alles in handen heeft en zo behandel ik je graag. We exploreren waarin als betekenisvol ervaart (values in action) en wat jouw vuurtje doet branden. We brengen in kaart hoe jij jouw unieke blauwdruk als persoon/hoogbegaafde/HSP/creatieve generalist/…  ervaart en wat jou kan helpen om op gezonde en duurzame manier te floreren. Ik heb brede rugzak aan opleidingen, ervaringen en (creatieve – out of the box) methodieken die ik gepast inzet. Een traject bij mij is steeds op maat, gericht op jouw persoonlijke groei en om je te helpen jouw beweging te maken.